DISTRIBUIȚI
The Sun

Premierul britanic Boris Johnson va face un apel la cooperare internaţională pentru distribuţia vaccinurilor împotriva COVID-19 la viitorul summit G7 care se va desfăşura online, a anunţat duminică dimineaţă guvernul britanic, relatează dpa, AFP şi Reuters, potrivit agerpres

Summitul va avea loc online pe 19 februarie şi va fi găzduit de Boris Johnson, în contextul în care Regatul Unit deţine în prezent preşedinţia G7.


Citește și : Rusia a aprobat ‘preliminar’ producţia vaccinului Sputnik V în Serbia

Potrivit comunicatului guvernului, Johnson va folosi reuniunea virtuală pentru a face un apel la o abordare globală faţă de vaccinări „pentru a pune capăt politicilor naţionaliste şi creatoare de divizări care au afectat răspunsul iniţial la coronavirus”.

Lunile iniţiale au arătat nicio ţară nu poate fi în siguranţă până când fiecare ţară nu este în siguranţă, iar distribuţia vaccinurilor a furnizat o oportunitate pentru cooperare globală, se mai menţionează în comunicat.

„Progresele în ştiinţă ne-au dat vaccinurile de care avem nevoie pentru a pune capăt pandemiei odată pentru totdeauna. Acum guvernele lumii au o responsabilitate de a lucra împreună pentru a folosi acele vaccinuri în cel mai bun mod posibil”, a declarat Boris Johnson, citat în comunicat.

Citește și :Merkel: Germania va avea suficiente vaccinuri în aprilie, dar relaxarea restricţiilor mai trebuie să aştepte

„Sper că 2021 va rămâne în memorie ca anul în care umanitatea a lucrat împreună ca niciodată pentru a învinge un inamic comun”, mai susţine Johnson.

Summitul G7 va fi prima reuniune multilaterală pentru preşedintele american Joe Biden. La reuniune mai participă liderii din Germania, Canada, Franţa, Italia şi Japonia, şi preşedinţii Consiliului European şi Comisiei Europene.