DISTRIBUIȚI
Daily Express

Premierul britanic Boris Johnson va discuta miercuri cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în preziua unui summit european considerat de Londra drept data-limită pentru a ajunge la un compromis post-Brexit, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

„Prim-ministrul va discuta mâine (miercuri – n.r.) cu von der Leyen”, a declarat marţi o sursă de la Londra pentru AFP.


Citește și : TOȚI norvegienii vor fi vaccinați GRATUIT împotriva coronavirusului

Downing Street a confirmat apoi informaţia, potrivit Reuters.

„Au convenit să discute din nou despre progresul negocierilor când au vorbit anterior în cursul acestei luni”, a precizat biroul premierului britanic.

Boris Johnson a spus marţi guvernului său că negocierile sunt într-un stadiu critic, dar că încă este încrezător într-un acord, potrivit purtătorului său de cuvânt, relatează dpa.

„Prim-ministrul a reiterat că, deşi vrem un acord în termeni buni, dacă nu putem să-l obţinem suntem gata şi dispuşi să mergem înainte cu o decizie de tipul celei luate de Australia”, a spus purtătorul de cuvânt al Downing Street.

Australia nu are în prezent o înţelegere cu UE, dar negocierile pentru un acord de liber-schimb au început în 2018.

Citește și : Bashar Al-Assad vorbește despre incendiile din Siria: ‘O catastrofă naţională’

 

Negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a lăsat să se înţeleagă marţi că încheierea unui acord comercial cu Regatul Unit ar putea să mai dureze „săptămâni”.

„UE va continua să depună eforturi pentru un acord echitabil în zilele şi săptămânile care urmează”, a postat el pe Twitter la finalul unei întâlniri cu miniştrii afacerilor europene ai UE, la Luxemburg.