DISTRIBUIȚI
Digi24

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, este supus presiunilor politice pentru rezolvarea crizei carburanţilor, fiind criticat de opoziţia laburistă şi de fostul negociator al Uniunii Europene Michel Barnier, care consideră că este vorba despre o consecinţă directă a Brexit, informează mediafax.

Marea Britanie se confruntă cu o criză de carburant care a paralizat transporturile şi a afectat aprovizionarea supermarketurilor. Criza este efectul însăpririi condiţiilor de lucru pentru şoferii de autocisterne din spaţiul Uniunii Europene.


Citește și :  Cehia cumpără din Franţa TUNURI de artilerie în valoare de sute milioane de euro

Guvernul Boris Johnson susţine că situaţia a fost generată de panica şoferilor care s-au grăbit să alimenteze în exces cu carburant. Premierul Boris Johnson susţine că situaţia este sub control şi că armata va pune la dispoziţie şoferi pentru transportul carburanţilor. Armata britanică a anunţat că sunt necesare câteva zile pentru a se organiza pe teren. Conform unor surse citate de publicaţia The Times, perturbările în alimentarea staţiilor de carburanţi ar mai putea dura câteva săptămâni.

„Să eliminăm inegalităţile? Nici măcar nu putem face plinul de carburant”, a acuzat liderul Partidului Laburist, sir Keir Starmer, citat de publicaţia The Evening Standard.

„Trebuie să înnoim această naţiune, să facem ordine în casă. Trebuie să fim foarte serioşi, putem câştiga următoarele alegeri”, a afirmat sir Keir Starmer, la congresul Partidului Laburist.

La rândul său, Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii Europene pe tema Brexit, a afirmat că actuala criză din Marea Britanie este efectul direct al retragerii din Uniunea Europeană.

Citește și : Rusia înregistrează un record de decese zilnice asociate covid

„Nu trebuie să fie nimeni surprins. Guvernul britanic a decis retragerea din UE, retragerea din piaţa comunitară, din uniunea vamală. Aceste lucruri generează consecinţe automate. A fost în mod clar alegerea Guvernului britanic şi, în mod clar, este vorba de una dintre consecinţele automate ale retragerii din UE, ale retragerii din piaţa comunitară şi opririi liberei circulaţii a persoanelor”, a afirmat Michel Barnier, care va candida pentru funcţia de preşedinte al Franţei, citat de postul ITV.

Boris Johnson a fost unul dintre cei mai activi promotori ai retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană.