DISTRIBUIȚI
afp

Premierul britanic Boris Johnson a afirmat că este „profund dezamăgit” că nu a reușit să finalizeze procesul Brexit pe 31 octombrie, așa cum a promis, adăugând că acordul negociat de Guvernul său cu Bruxellesul este singura cale prin care Marea Britanie poate ieși din UE, informează postul Sky News, potrivit mediafax.

„Acum, singura cale de ieșire din UE, singura cale de a realizat Brexit, este să mergem cu acordul pe care îl avem”, a declarat liderul Guvernului de la Londra, într-un interviu difuzat duminică de postul Sky News.


Citește și : Zidul ‘virtual impenetrabil’ al lui Trump, uşor de tăiat cu un ferăstrău de 100 de dolari – VIDEO

„Sunt profund, profund dezamăgit (…) Este o chestiune de regret profund”, a afirmat Johnson, după ce a fost întrebat dacă îi pare rău pentru faptul că procesul Brexit a fost din nou amânat.

De asemenea, premierul a dat vina pe Parlament pentru faptul că nu și-a putut respecta promisiunea de a retrage Marea Britanie din UE până la data de 31 octombrie.

Citește și : Un judecător federal blochează ordinul administraţiei Trump care cere potenţialilor imigranţi să deţină asigurare de sănătate

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a negociat un nou acord cu Uniunea Europeană, dar tratatul nu a fost încă aprobat de Camera Comunelor. Documentul prevede menţinerea provinciei britanice Irlanda de Nord în anumite mecanisme comerciale şi vamale comunitare. Forțat de Parlament, Boris Johnson a fost nevoit să ceară o nouă amânare a procedurii, iar Uniunea Europeană a aprobat amânarea până la data da 31 ianuarie 2020.