DISTRIBUIȚI

Premierul britanic Boris Johnson şi-a cerut din nou scuze marţi, însă a refuzat să demisioneze din cauza „Partygate”, scandalul petrecerilor organizate la Downing Street în timpul pandemiei şi pentru care a fost obligat să plătească o amendă, sancţiune fără precedent pentru un premier în exerciţiu, relatează AFP, potrivit agerpres.  

„Permiteţi-mi să spun că am plătit amenda şi îmi cer din nou scuze complete”, a declarat Johnson la televiziune, adăugând însă, întrebat în legătură cu apelurile de a-şi da demisia: „Vreau să merg mai departe şi să duc la bun sfârşit mandatul încredinţat”.


Citește și : Putin şi Lukaşenko pun ‘ţara la cale’ pe un cosmodrom din Extremul Orient rus

O purtătoare de cuvânt de la Downing Street a afirmat mai devreme marţi că premierul britanic şi ministrul său de finanţe Rishi Sunak vor primi amenzi pentru încălcarea regulilor anticoronavirus în timpul petrecerilor organizate la nivel guvernamental în 2020 şi 2021. Opoziţia laburistă a reacţionat imediat, cerând plecarea lui Johnson şi Sunak.

Amenda primită de Johnson, una din cele peste 50 pe care poliţia a afirmat că le va emite în cadrul acestor investigaţii, se referă la o reuniune de ziua premierului, pe 19 iunie 2020.

Citește și :  Zelenski cere mai multe arme pentru eliberarea Mariupolului