DISTRIBUIȚI

Boris Johnson se confruntă cu Leonardo DiCaprio în urma deciziei lui Sadiq Khan de a viza șoferii prin extinderea zonei cu emisii ultra scăzute (ULEZ) din Londra.

Într-o scrisoare către The Telegraph, fostul prim-ministru britanic și un grup de parlamentari conservatori au criticat un „atac zdrobitor asupra șoferilor” făcut de primarul Londrei, ca urmare a deciziei sale de a extinde o zonă cu emisii scăzute în întreaga Londră lărgită. Asta înseamnă că mii de șoferi vor trebui să plătească 12,50 lire sterline pe zi, deoarece vehiculele lor nu îndeplinesc standardele minime de poluare.


Citeşte şi: TERMINATOR devine realitate! Poliţia din San Francisco vrea să autorizeze foloseasirea roboţilor-ucigaşi – Black News

Intervenția lui BoJo îl pune pe contrasens cu DiCaprio, starul unor filme precum Titanic, Catch Me If You Can și The Beach.

Vedeta de Hollywood a apelat la rețelele de socializare pentru a-l lăuda pe Khan pentru extinderea Ulez, spunând: „[Va însemna încă cinci milioane de oameni care vor respira aer mai curat și va ajuta la construirea unei Londre mai bune, mai ecologice și mai corecte pentru toți.

„Acesta este tipul de acțiune de luare a deciziilor pe scară largă de care avem nevoie pentru a reduce la jumătate emisiile în acest deceniu, împreună cu implementarea soluțiilor bazate pe natură.”

Nu este prima dată când DiCaprio îl susține pe primarul laburist al Londrei în ambiția sa de a reduce poluarea în capitala britanică. În 2019, el l-a lăudat pe edil „pentru că a preluat conducerea în combaterea poluării aerului la Londra”, adăugând: „Aerul curat este un drept al omului”.

Khan, a cărui carte „Breathe: Tackling the Climate Emergency”, urmează să apară în mai, s-a grăbit să-i mulțumească actorului, spunând că se simte grozav să ştie că are sprijinul său.

Alți semnatari ai scrisorii care se opun extinderii Ulez îi includ pe fostul lider conservator al lui Johnson, Sir Iain Duncan Smith; fostul secretar de transport Chris Grayling; și actualul ministru londonez, Paul Scully.

Aproximativ 60% dintre respondenții la o consultare publică s-au opus planurilor elaborate de Khan de a extinde Ulez în ‘Marea Londră’.

În această scrisoare, care a fost coordonată de deputatul de Orpington, Gareth Bacon, parlamentarii au spus că decizia lui Khan a fost „nedemocratică și o lovitură de ciocan pentru bugetele gospodăriilor”.

Johnson a anunțat planuri de implementare a primei zone cu emisii scăzute din lume la Londra în 2015, când era primarul capitalei. De atunci, el s-a opus planului făcut de Khan de a extinde zona, mai întâi către drumurile circulare de nord și de sud și acum în vizorul M25.

Parlamentarii au spus: „Ulez nu a fost niciodată destinat să se aplice în afara Londrei. Este un atac zdrobitor asupra portofelelor șoferilor, care nu are nimic de-a face cu calitatea aerului și totul se leagă cu gestionarea proastă de către Khan a finanțelor [Transport for London]. Și vine în cel mai rău moment posibil pentru veniturile gospodăriilor britanice.”

În ciuda faptului că a insistat că nu va merge mai departe cu extinderea ULEZ dacă va exista o opoziție copleșitoare, Khan a spus săptămâna trecută pentru The Telegraph: „Nu am convocat un referendum; a fost o consultare.

El a dezvăluit, de asemenea, planurile de a lansa o rețea de drumuri cu taxă „în stil Singapore” în Londra, odată ce șoferii trec la vehicule electrice. Primarul Londrei a declarat că tarifele rutiere vor fi introduse pentru a înlocui taxele de congestionare și taxele pentru Zona cu emisii ultra scăzute (ULEZ), care ar putea folosi reţeaua masivă de camere de supraveghere dispuse în capitală.

Khan a reafirmat joi politica sa emblematică ULEZ, ca parte a planului de afaceri al ‘Transport for London’ de a investi 8,1 miliarde de lire sterline în rețelele rutiere și feroviare din Londra.

Îmbunătățirile aduse sistemului de transport public al capitalei includ înlocuirea trenurilor de pe linia Piccadilly cu o nouă flotă care ar avea capacitatea de a opera fără șofer dacă guvernul aprobă fonduri pentru modernizarea semnalelor și a platformelor.

Khan, care este şi președintele TfL, s-a ciocnit în mod repetat cu Westminster în legătură cu lansarea trenurilor de metrou fără conductor. În ciuda presiunilor din partea guvernului de a lua în considerare implementarea tehnologiei fără mecanic, primarul Londrei a numit schimbările drept „nebunie”.

Cu toate acestea, surse din industrie au declarat că oficialii Primăriei sunt în conversații regulate cu șefi precum Siemens – care construiește trenuri Piccadilly Line – despre îmbunătățirea semnalizării și instalarea de ecrane pe peroane pentru a face din trenurile fără șofer o realitate.

Separat, planul de afaceri prevedea 150 de milioane de lire sterline pe an până în 2026 pentru a fi cheltuiți pentru construirea de noi piste pentru biciclete.

Citeşte şi: Zelenski anunţă limitarea activităţilor organizaţiilor religioase afiliate Moscovei

Între timp, oficialii au sugerat că TfL ar putea accepta sponsorizarea stațiilor de metrou din Londra – o parte centrală a campaniei de anul trecut a candidatului conservator la primarie, Shaun Bailey.

Planul de afaceri spunea: „Introducem noi moduri revoluționare de a lucra cu mărcile. Aceasta include activări inovatoare ale mărcilor în metrou, colaborări creative folosind simbolurile noastre recunoscute la nivel global și gestionarea filmărilor blockbuster-urilor de la Hollywood în rețea.