DISTRIBUIȚI
The Sun

Școlile din Anglia nu se pot deschide deocamdată, spune premierul Boris Johnson. O redeschidere este posibilă din 8 martie, în funcție de vaccinare, potrivit mediafax.

Boris Johnson a declarat că decizia finală depinde de îndeplinirea obiectivelor de vaccinare, iar școlile vor fi anunțate cu două săptămâni înainte.


Citește și : FBI nu ştie nici acum unde este laptopul lui Nancy Pelosi FURAT din Capitoliu

El a recunoscut că întârzierea va fi „frustrantă” pentru elevi, profesori și părinți, conform BBC.

Johnson a spus, în fața Camerei Comunelor că speră ca alte restricții să poată fi relaxate treptat, la un moment dat, după redeschiderea școlilor, dar elevii care se vor întoarce la școală vor fi „primul semn de normalitate”.

Guvernul va avea mai multe informații despre eficiența vaccinurilor în săptămâna din 22 februarie, a spus premierul britanic. Datele vor permite o redeschidere „treptată și etapizată”.

Supus unor mari presiuni din partea părinților pentru redeschiderea școlilor, Boris Johnson a spus că data țintă este 8 martie.

Citește și : Fostul bodyguard al lui Macron este acuzat pentru paşapoartele sale diplomatice şi de serviciu

Profesorii spun, la râțndul lor, că întârzierea nu reprezintă „nicio surpriză”, iar redeschiderea trebuie făcută în siguranță.

În 4 ianuarie, premierul britanic Boris Johnson a anunțat lockdown total în Anglia și închiderea școlilor, din cauza bilanțului îngrijorător al epidemiei.