DISTRIBUIȚI
CNN

Premierul britanic, Boris Johnson, va refuza să se conformeze cererilor de a demisiona după eventuala retragere a încrederii de către Parlament din cauza crizei Brexit, urmând să aştepte demiterea de către regina Elizabeth a II-a ori emiterea unui mandat de arestare, afirmă surse guvernamentale, potrivit mediafax.

Oficiali guvernamentali de rang înalt de la Londra au declarat pentru publicaţia The Sunday Times că Boris Johnson va refuza să demisioneze dacă Parlamentul îi va retrage încrederea pentru a evita ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit pe 31 octombrie, situaţie care va conduce la o criză constituţională fără precedent.


Citește și : Speculaţiile privind un posibil veto al Ungariei la o amânare a Brexitului sunt doar ‘zvonuri’ (ministru)

Boris Johnson intenţionează să rămână la Biroul din Downing Street 10 şi o va provoca pe regina Elizabeth a II-a să îl demită.

„Până nu vine poliţia la Biroul din Downing Street 10 cu un mandat pentru arestarea premierului, acesta nu va pleca de acolo”, a declarat un oficial de rang înalt din Guvernul de la Londra.

Ultima dată când un monarh britanic a dispus demiterea unui prim-ministru a fost în anul 1834.

Marea Britanie riscă să ajungă într-o situaţie de criză fără precedent dacă Guvernul Boris Johnson nu va ajunge la un acord cu Uniunea Europeană privind Brexit. Premierul Boris Johnson a semnalat public că va retrage Marea Britanie din UE pe 31 octombrie, cu ori fără un acord Brexit, dar Parlamentul a adoptat o lege prin care interzice producerea unui Brexit fără acord.

Citește și : Alegeri legislative în Portugalia. Premierul Antonio Costa este dat drept marele favorit