DISTRIBUIȚI
Boris Johnson

Prim-ministrul britanic demisionar Boris Johnson l-a asigurat vineri pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski că sprijinul Regatului Unit pentru Ucraina nu va slăbi indiferent care ar fi succesorul său, potrivit Downing Street, informează France Presse, potrivit agerpres

Implicat în scandaluri, Boris Johnson, unul dintre cei mai fervenţi susţinători ai preşedintelui Zelenski în faţa invaziei ruse, şi-a anunţat plecarea în urmă cu două săptămâni. Cei doi candidaţi care se luptă pentru a-i succeda, ministrul de externe Liz Truss şi fostul ministru de finanţe Rishi Sunak au asigurat că vor continua această politică a prim-ministrului demisionar.


Citește și : Ucraina ignoră Rusia şi anunţă că va semna un acord pentru cereale doar cu ONU şi cu Turcia

„Boris Johnson a subliniat determinarea constantă a Regatului Unit de a sprijini poporul ucrainean şi a spus că această hotărâre nu va slăbi, oricare ar fi următorul prim-ministru britanic”, a declarat o purtătoare de cuvânt de la Downing Street.

În timpul unui apel telefonic vineri, preşedintele ucrainean i-a mulţumit lui Boris Johnson pentru sprijinul şi declaraţiile sale din ultima sa sesiune de întrebări în faţa deputaţilor, când printre sfaturile date celui care i-ar urma a insistat asupra necesităţii de a perpetua sprijinul pentru Ucraina, conform aceleiaşi surse.

Cei doi lideri au subliniat de asemenea necesitatea ca acordul semnat între Kiev şi Moscova privind exportul cerealelor ucrainene în Marea Neagră să fie „implementat pe deplin, de către toate părţile”, potrivit Downing Street.

Ei au discutat de asemenea despre soarta deţinuţilor, mai ales britanici, aflaţi în mâinile forţelor proruse, Boris Johnson mulţumindu-i lui Volodimir Zelenski pentru eforturile sale de a obţine eliberarea lor.

Citește și : A cincea execuţie pentru trafic de droguri în Singapore

Mai mulţi analişti şi observatori au estimat recent că plecarea lui Boris Johnson nu ar schimba situaţia în ceea ce priveşte substanţa sprijinului britanic pentru Kiev.