DISTRIBUIȚI
Daily Express

Prim-ministrul britanic Boris Johnson, a cărui familie este la fel de divizată în privinţa Brexit-ului ca şi numeroase altele, a dezvăluit miercuri ceea ce a numit a fi ‘asul său din mânecă’, faptul că mama sa a votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană la referendumul din 2016, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

‘Voi cita autoritatea supremă în familia mea – mama mea, şi, apropo, pentru analiştii pasionaţi de diviziunile din familia mea pe temele UE, vreau să ştiţi că am păstrat asul în mânecă – mama mea a votat ”Leave”’, a spus Boris Johnson la conferinţa anuală a Partidului Conservator, desfăşurată la Manchester.


Citește și : Socialiştii lui Antonio Costa conduc în sondajele din Portugalia

Mama lui Boris Johnson, Charlotte Fawcett, este o pictoriţă cunoscută, ajunsă acum la vârsta de 77 de ani.

Presa britanică urmăreşte cu aviditate diviziunile din sânul familiei Johnson legate de Brexit. În urmă cu doar o lună, Boris Johnson a trebuit să facă faţă momentului umilitor al demisiei fratelui său mai tânăr, Jo Johnson. Acesta a renunţat la funcţiile de secretar de stat şi de parlamentar, invocând un conflict între loialitatea familială şi interesul naţional, după ce în 2016 votase pentru rămânerea Marii Britanii în UE.

Sora celor doi, Rachel, o jurnalistă în vârstă de 53 de ani, este o militantă proeuropeană.

Tatăl fraţilor Johnson, Stanley, în vârstă de 79 de ani, a fost unul din primii funcţionari britanici la Bruxelles, membru al Parlamentului European şi al Comisiei. Anti-Brexit în 2016, el şi-a schimbat brusc opinia cu 180 de grade un an mai târziu.

Citește și : Baza de date a unei universităţi celebre a fost SPARTĂ de hackeri

Stanley Johnson a apărut într-un show de tele-realitate şi aventură intitulat ‘I’m a Celebrity… Get Me Out of Here!’ (‘Sunt o celebritate… Scoateţi-mă de aici!’).

Inspirat de această emisiune, Boris Johnson a făcut miercuri deliciul asistenţei şi cu următoarea comparaţie: ‘Dacă Parlamentul ar fi un reality-show de televiziune, noi toţi am fi fost eliminaţi din junglă până acum. Dar, cel puţin, l-am fi putut vedea pe speaker (preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow – n.red.) obligat să mânânce un testicul de cangur’.