DISTRIBUIȚI
afp

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că va fi destul de dificil ca Londra să încheie un acord comercial cu SUA în termen de 12 luni după ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, aşa cum doreşte Washingtonul, relatează duminică Reuters, potrivit agerpres.

Johnson, care şi-a preluat mandatul în luna iulie, a avut duminică prima sa întâlnire tete-a-tete cu preşedintele american Donald Trump, în marja summitului G7 de la Biarritz (sud-vestul Franţei).


Citește și : Incendii de proporții în Bolivia – Aproape un milion de hectare au fost pârjolite de flăcări

În declaraţiile acordate la scurt timp după această întâlnire, Boris Johnson a anunţat că SUA doresc să încheie un acord comercial cu Regatul Unit în termen de 12 luni după ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană, prevăzută pentru 31 octombrie acest an.

”Să vorbim de ani întregi (pentru încheierea unui acord comercial cu SUA) este o exagerare, dar să încheiem acordul într-un an este un calendar strâns”, a declarat el pentru BBC.

Citește și : Noi proteste violente la Hong Kong – VIDEO

Boris Johnson a ţinut să sublinieze că probabilitatea unui acord privind Brexitul depinde de Uniunea Europeană, adăugând că în ultimele zile a remarcat o schimbare de atitudine din partea Bruxellesului.

Potrivit premierului britanic, în cazul unui Brexit fără acord este extrem de improbabil ca ţara sa să se confrunte cu o penurie de alimente.