DISTRIBUIȚI
The Times

Fostul şef al diplomaţiei britanice Boris Johnson este favoritul clar să-i succeadă şefei executivului de la Londra, Theresa May, potrivit unui sondaj publicat sâmbătă între membrii Partidului Conservator, care au declarat că îl vor vota pe Johnson în funcţia de lider al „Tory” atunci când vor fi convocate alegeri primare în partid, informează EFE, potrivit agerpres.

May a declarat că va stabili un calendar pentru procesul de alegere al viitorului lider conservator odată ce se va supune din nou la vot în Parlamentul de la Londra acordul privind Brexitul, lucru aşteptat să se întâmple la începutul lunii iunie. Candidatul care va câştiga scrutinul intern al partidului va deveni şi şef al guvernului, aminteşte EFE.


Citește și : Vicecancelarul austriac DEMIZIONEAZĂ după apariţia unei înregistrări video compromiţătoare

Johnson, care s-a aflat în fruntea campaniei în favoarea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană înainte de referendumul din 2016, ar obţine 39% din voturile membrilor de partid, potrivit unui sondaj realizat de compania YouGov pentru cotidianul The Times.

Candidatul clasat pe locul doi în ordinea preferinţelor, cu 13% din voturi, este fostul ministru pentru Brexit, Dominic Raab, care a demisionat în noiembrie 2018 deoarece nu a fost de acord cu foaia de parcurs stabilită de Theresa May pentru ieşirea din blocul comunitar.

Ministrul de interne Sajid Javid şi cel al mediului, Michael Gove, ar obţine câte 9% din voturi, potrivit sondajului, în timp ce ministrul de externe Jeremy Hunt ar obţine 8% din voturi.

Citește și : Zarif: Teheranul nu vrea război şi nicio ţară nu-şi face ‘iluzia că ar putea înfrunta Iranul’