DISTRIBUIȚI

Prim-ministrul britanic Boris Johnson s-a declarat ”consternat” de agresiunea căruia i-a căzut victimă vineri compatriotul său Salman Rushdie în SUA, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Sunt „consternat că Sir Salman Rushdie a fost înjunghiat în timp ce îşi exercita un drept pe care nu ar trebui să încetăm niciodată să-l apărăm”, a reacţionat Boris Johnson într-o postare pe Twitter, o aluzie la libertatea de expresie.


Citeşte şi: Bărbatul căutat de tot FBI-ul a fost UCIS într-un lan de porumb – Black News

„Mă gândesc la apropiaţii lui. Sperăm că totul va fi bine”, a adăugat şeful guvernului, la câteva ore după ce autorul „Versetelor satanice” a fost agresat şi înjunghiat în cursul unei conferinţe din statul New York.

Starea de sănătate a lui Salman Rushdie, în vârstă de 75 de ani, „nu este cunoscută” pentru moment, potrivit poliţiei americane, în timp ce agresorul său presupus a fost reţinut.

Citeşte şi: Cercetătorii italieni au creat un vaccin anti-cancer ‘foarte promiţător’ – Black News

Opera „Versetele satanice” a făcut din Salman Rushdie, născut în India în 1947 chiar înainte de independenţă, ţinta unui fatwa al ayatollahului iranian Rouhollah Khomeiny în 1989 şi simbolul luptei împotriva obscurantismului religios şi pentru libertatea de expresie.