DISTRIBUIȚI
afp

Boris Johnson, candidatul favorit pentru preluarea funcției de prim-ministru al Marii Britanii, a declarat miercuri să dorește ca perioada de tranziție Brexit să fie finalizată înainte de viitoarele alegeri, programate pentru anul 2022, relatează Reuters, potrivit mediafax.

„Ar trebui să ieșim complet (din Uniunea Europeană, n.red.) înainte de viitoarele alegeri”, a declarat Johnson.


Citește și : Iranul denunță la ONU ‘terorismul economic’ al SUA

Boris Johnson a transmis că dorește implementarea unui acord cu Uniunea Europeană, conform căruia cele două părți să nu fie nevoite să impună taxe vamale cât timp negociază viitorul acord permanent. Uniunea Europeană a anunțat că nu va renegocia acordul încheiat de prim-ministrul Theresa May.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Citește și : Deversări de petrol în Atlanticul de Nord de pe o platformă petrolieră a companiei ExxonMobil

De asemenea, Boris Johnson a refuzat să declare dacă va suspenda activitatea Parlamentului pentru a facilita producerea unui Brexit fără acord, dar a recunoscut că această variantă ar fi benefică pentru el.

Candidatul pentru funcția de prim-ministru al Marii Britanii a anunțat că dorește să încheie un acord cu Uniunea Europeană, dar este pregătit să părăsească Blocul comunitar la data de 31 octombrie și fără un acord.