DISTRIBUIȚI
Evening Standard

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că Dominic Cummings, consilierul său acuzat că a încălcat regulile de izolare, a acţionat legal şi cu responsabilitate, potrivit  news.ro .

„Am discutat cu Dominic Cummings şi, având în vedere că el a călătorit atunci când şi el şi soţia lui aveau simptome de coronavirus, cred că el şi-a urmat instinctul de tată şi nu va plăti pentru asta. El a acţionat legal şi cu responsabilitate”, a declarat Johnson.


Citește și : Consilierul premierului Boris Johnson nu va demisiona după ce a încălcat regulile de izolare

Mai mulţi parlamentari britanici au cerut demisia lui Cummings, după ce acesta a încălcat regulile de izolare.

Publicaţiile The Guardian şi Mirror au anunţat, sâmbătă, că Dominic Cummings a plecat de la Londra la locuinţa părinţilor săi din Durham deşi avea simptome de coronavirus.

Poliţia din Durham a confirmat că a fost informată la 31 martie că a venit cineva de la Londra. Dominic Cummings a fost văzut la părinţii săi alături de un copil care pare a fi fiul său.

La acea dată, Guvernul lui Boris Johnson cerea populaţiei să iasă din case doar pentru nevoi esenţiale şi cerea celor care prezentau simptome să rămână acasă.

Citește și : Noi proteste în Hong Kong

Dominic Cummings, în vârstă de 48 de ani, unul dintre artizanii victoriei taberei Brexitului în referendumul din iunie 2016, a fost numit în vară consilier special al lui Johnson.

El este, astfel, unul dintre cei mai puternici membri ai Guvernului britanic.