DISTRIBUIȚI
British Prime Minister Boris Johnson looks on during a meeting with Switzerland's President Ignazio Cassis at Downing Street in London, Britain April 28, 2022. Rob Pinney/Pool via REUTERS

Premierul britanic Boris Johnson a cerut mai mult sprijin militar pentru Ucraina în lupta cu forțele ruse, inclusiv trimiterea de arme avansate, cum ar fi sistemele de rachete cu lansare multiplă, care pot lovi ținte de la o distanță mult mai mare, scrie Bloomberg, informează mediafax.

Johnson și-a exprimat sprijinul pentru mai multe arme pentru Ucraina și a respins ideea că, în condițiile în care războiul se află acum în a patra lună, președintele Volodimir Zelenski ar trebui să se concentreze mai degrabă pe încheierea unui acord de pace cu Rusia, în urma căruia Ucraina ar putea ceda teritorii.


Citește și : Putin vrea să restaureze imperiul rus şi războiul ar putea să nu se încheie în 2022

„Cum poți să te ocupi de un crocodil când acesta își mănâncă piciorul stâng?” a declarat Johnson într-un interviu acordat vineri televiziunii Bloomberg, întrebat despre perspectiva de a negocia cu președintele rus Vladimir Putin. „Nu poți avea încredere în tipul ăsta”.