DISTRIBUIȚI
The Sun

Premierul britanic Boris Johnson a indicat luni că are în vedere o înăsprire a restricţiilor de intrare în Marea Britanie din cauza riscului ca vaccinurile existente pe piaţă să fie ineficiente în faţa noilor variante ale coronavirusului, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Noile variante ale coronavirusului de tip nou care provoacă boala COVID-19 creează perspectiva unei lupte mult mai îndelungate decât se credea înainte împotriva acestui agent patogen. Oamenii de ştiinţă se tem că noile variante ar putea fi mai mortale şi că vaccinurile ar putea fi mai puţin eficace împotriva lor, scrie Reuters.


Citește și : O furtună puternică A MĂTURAT coasta de sud-est a Africii! 12 oameni au murit!

„Trebuie să înţelegem că există cel puţin teoretic riscul să apară o nouă variantă care să fie una capabilă să bată vaccinul. Trebuie să reuşim să ţinem sub control acest lucru”, a declarat Johnson reporterilor la un centru de vaccinare.

„Vrem să ne asigurăm că ne apărăm populaţia, apărăm această ţară împotriva reinfectării din străinătate”, a spus Johnson. „Avem nevoie de o soluţie”, a adăugat el.

Noua variantă identificată în Africa de Sud poate eluda anticorpii care o atacă, în tratamentele în care se foloseşte plasmă de la pacienţi recuperaţi, şi ar putea reduce eficacitatea actualei game de vaccinuri, afirmă oameni de ştiinţă.

Pe lângă varianta sud-africană, au mai fost identificate unele în Marea Britanie şi Brazilia.

Oameni de ştiinţă şi politicieni britanici şi-au exprimat preocuparea că vaccinurile folosite sau în curs de dezvoltare ar putea fi mai puţin eficiente împotriva mutaţiilor, mai menţionează Reuters.

Boris Johnson a explicat luni că guvernul britanic analizează opţiunea organizării de hoteluri-carantină, în care călătorii veniţi în ţară să se poată izola la sosire, contra cost. În Australia, cei care vin în ţară trebuie să stea cel puţin 14 zile în carantină la un hotel.

Citește și : Moderna AMÂNĂ un transport de vaccin în Polonia

Premierul britanic a mai spus că Marea Britanie este „în grafic” în ce priveşte îndeplinirea targeturilor de vaccinare a categoriilor vulnerabile până pe 15 februarie.

„Suntem în grafic să ne îndeplinim această ambiţie”, a declarat Johnson.