DISTRIBUIȚI
The Sun

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat miercuri că în ultimele 24 de ore peste 400.000 de persoane s-au oferit drept voluntari pentru a ajuta Sistemul naţional de sănătate (NHS) să facă faţă crizei cauzate de epidemia COVID-19, transmite Reuters, potrvit agerpres.

”Doresc să adresez mulţumiri speciale tuturor celor care s-au oferit ca voluntari să ajute NHS”, a spus Johnson într-o conferinţă de presă.


Citește și : Guterres: Pandemia de covid-19 ‘ameninţă întreaga omenire’

”Atunci când am lansat apelul seara trecută speram să ajungem la 250.000 voluntari în câteva zile, dar vă pot spune că în numai 24 de ore au răspuns demersului nostru 405.000 de persoane”, a adăugat şeful executivului de la Londra.

Potrivit BBC, Boris Johnson a reluat ”mesajul fundamental, acela că dacă poţi sta acasă atunci aşa trebuie să faci”. El a precizat însă că pentru cei care trebuie să meargă la serviciu este ”vital” ca angajaţii să respecte regulile de distanţare socială şi să îşi ”asigure” protecţia necesară.

”Vom învinge această epidemie şi vom face asta împreună, protejând NHS şi stând acasă. În acest fel vom salva vieţi”, a încheiat premierul britanic.

La rândul său, şeful NHS, Chris Whitty, a estimat că NHS ”probabil” va face faţă provocării COVID-19, dar a spus că acest lucru av fi ”dificil”.

”Va fi o cursă strânsă – ştim cu toţi asta – şi oricine care priveşte ce se întâmplă în lume poate vedea că va fi foarte greu pentru fiecare sistem de sănătate”, a afirmat Whitty. Acesta a făcut şi el apel la conaţionali să rămână acasă dacă nu trebuie să facă deplasări esenţiale