DISTRIBUIȚI
Yahoo News

Prim-ministrul britanic Boris Johnson, aflat în plină criză politică din cauza participării sale la o petrecere într-o perioadă de lockdown, şi-a anulat joi o vizită pe motivul că ”un membru al familiei sale’ a fost testat pozitiv la coronavirus, transmite AFP, citând un anunţ al Downing Street, potrivit agerpres.

Boris Johnson urma să viziteze un centru de vaccinare din nord-vestul Angliei.


Citeşte şi: Cine sunt cei 22 de membri ai consiliului farmaceutic care conduc și organizații nonprofit din domeniul sănătății? – Black News

În general, el profită de acest gen de angajamente pentru a răspunde câtorva întrebări ale unui jurnalist de televiziune.

Boris Johnson locuieşte la reşedinţa din Downing Street cu soţia sa, Carrie, şi cu cei doi copii ai lor de vârste foarte mici.

Conform regulilor în vigoare în Anglia, persoanele considerate contacţi direcţi, inclusiv din aceeaşi gospodărie, nu sunt obligate să se izoleze decât dacă sunt ele însele testate pozitiv sau prezintă simptome.

Anularea vizitei de joi survine în contextul în care Boris Johnson traversează cea mai gravă criză de când a devenit prim-ministru în iulie 2019.

După ce s-au acumulat dezvăluirile despre petrecerile ţinute în Downing Street în perioadele de lockdown din ultimii doi ani, premierul a recunoscut miercuri că a asistat la una din ele în grădina reşedinţei sale, în ziua de 20 mai 2020, la care secretarul său particular trimisese invitaţii unui număr de o sută de persoane, cu sugestia de a-şi aduce singure băutura.

Boris Johnson s-a scuzat, dar unii membri din majoritatea conservatoare îi cer demisia. În această privinţă, el a făcut trimitere la concluziile unei anchete interne, ce nu sunt aşteptate mai devreme de săptămâna viitoare.

Citeşte şi: Majoritatea americanilor se teme de prăbuşirea democraţiei lor – Black News

Membrii guvernului şi-au declarat susţinea faţă de premier, dar termenii foarte reci din tweet-ul ministrului de finanţe Rishi Sunak, considerat unul din favoriţii la a-i lua locul, au fost foarte comentaţi.

În mai 2020, când a avut loc petrecerea din Downing Street, englezilor le era permis să se întâlnească cu o sigură persoană în exterior şi mulţi dintre ei îşi amintesc că nu şi-au putut lua adio de la apropiaţii aflaţi pe patul de moarte, că au participat la funeralii prin videoconferinţă sau că şi-au putut vedea bunicii doar de la fereastră.