DISTRIBUIȚI

Liderul legendarei trupe rock irlandeze U2, Bono, şi-a lansat marţi volumul de memorii intitulat ”Surrender”, care reface parcursul excepţional al artistului de la tinereţea petrecută în Dublin până când a devenit unul dintre muzicienii şi filantropii cei mai renumiţi ai planetei, informează AFP, potrivit agerpres.

Cartea este structurată în jurul a 40 de melodii ale trupei U2 şi include 40 de desene realizate de muzician.


Citeşte şi: SUA acuză Rusia că ‘nu-i pasă’ de foametea din lume – Black News

Pe numele său real Paul David Hewson, Bono nu este doar un autor-compozitor, cântăreţ, chitarist şi un artist realizat; este totodată antreprenor şi un filantrop angajat, care militează de mult timp în sprijinul unor cauze umanitare şi politice importante, de la pacea mondială la lupta împotriva sărăciei şi a unor epidemii cum ar fi SIDA.

În volumul său de memorii de 500 de pagini, Bono, în vârstă de 62 de ani, rememorează parcursul său inedit, de la moartea subită a mamei sale când artistul avea 14 ani la intervenţia chirurgicală pe cord suferită în 2016.

Cartea abordează totodată şi aspecte legate de dificultăţile de a compune, precum şi de statutul ”pseudo-religios al vedetei rock”.

”Muzica U2 nu a fost niciodată cu adevărat rock and roll”, scrie muzicianul în cartea de memorii, dar ”dedesubtul învelişului contemporan, se află opera, marea muzică şi emoţiile puternice eliberate într-o muzică pop de zi cu zi”.

Bono îşi va promova volumul printr-un turneu literar intitulat ”Stories of Surrender” care demarează săptămâna aceasta la New York, urmat de Chicago, Londra, Berlin, Paris, Madrid şi Dublin.

Citeşte şi: Coreea de Nord a lansat cel puţin 10 rachete de diferite tipuri – Black News

”A renunţa este un cuvânt încărcat de semnificaţii pentru mine. După ce am copilărit în Irlanda cu pumnii ridicaţi (din punct de vedere muzical), renunţarea nu a fost un concept evident. Şi lupt în continuare cu acest lucru (…) în anturaj, în căsătoria mea, în credinţa mea şi în viaţa de activist”, mai scrie artistul, un susţinător al cauzelor umanitare globale.

Promotor al păcii în Irlanda de Nord la finalul anilor 1990, compozitorul unor melodii emblematice precum ”Sunday Bloody Sunday”, ”Desire” şi ”With or without you”, a elogiat totodată în luna mai lupta Ucrainei pentru ”libertate” în războiul cu Rusia, cu prilejul unui concert susţinut într-o staţie de metrou din Kiev.