DISTRIBUIȚI
AP

Cel puţin nouă combatanţi loialişti, între care patru sirieni, au fost ucişi joi seară în raiduri ale armatei israeliene în centrul Siriei, într-o zonă controlată de armata siriană şi iranieni, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează AFP, potrivit agerpres.

„Cel puţin nouă luptători au fost ucişi în cursul atacurilor, între care patru sirieni şi alţi cinci neidentificaţi”, a indicat OSDO, fără a preciza dacă sirienii identificaţi „făceau parte din forţele regimului sau din forţele iraniene”.


Citește și: Lego donează 4 milioane de dolari pentru combaterea rasismului

„Bilanţul s-ar putea agrava din cauza răniţilor în stare gravă”, a adăugat ONG-ul.

”Raidurile au vizat fabricile de arme şi un centru ştiinţific pentru fabricarea de rachete sol-sol cu rază scurtă de acţiune” în regiunea Messiaf, în suburbiile vestice ale provinciei Hama, a indicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

„Zona vizată este sub controlul armatei siriene, dar iranienii sunt de asemenea prezenţi”, a adăugat Abdel Rahmane.

OSDO a indicat că atacul a coincis cu activarea ”apărării antiaeriene” de către armata siriană.

Citește și: IBIZAGATE: Heinz-Christian Strache spune că a fost DROGAT!

La rândul său, agenţia de presă oficială siriană Sana a anunţat o ”agresiune israeliană” în provincia Hama.

De la începutul conflictului în ţara vecină Siria, în 2011, Israelul a efectuat numeroase raiduri împotriva forţelor regimului sirian, dar şi a aliaţilor acestuia, Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah, doi inamici ai statului evreu.