DISTRIBUIȚI
AP

Poliţia germană a declarat sâmbătă că a dezamorsat un dispozitiv suspect găsit într-un tren regional în cursul nopţii în apropiere de oraşul Koln din vestul ţării, în timp ce în Germania se celebrează astăzi 30 de ani de la reunificarea ţării, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Publicaţia Bild a relatat că dispozitivul era o bombă artizanală de natură să provoace răniri grave, indicând că acesta fusese descoperit de un om de serviciu într-o cutie de carton ascunsă într-unul din compartimentele trenului.


Citește și : Joe Biden, testat negativ pentru COVID-19

„Vom putea oferi informaţii despre gravitatea posibilului pericol doar după evaluarea experţilor criminalişti”, a declarat poliţia într-un comunicat.

Câini dresaţi pentru detectarea de explozibili ai poliţiei federale au cercetat la rândul lor zona unde a fost descoperită cutia, iar forţele speciale au analizat cutia cu raze X înainte de a dezamorsa dispozitivul la faţa locului, a relatat Bild.

Anchetatori, citaţi de publicaţia germană, au spus că nu este încă clar dacă este vorba de un atac terorist eşuat ori de o tentativă de ameninţare cu şantaj.

Citește și : Trump va fi internat într-un spital ‘pentru câteva zile’