DISTRIBUIȚI
afp

Fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro şi-a afirmat intenţia de a rămâne implicat în politica ţării sale, marţi, în cursul unei recepţii în Florida, sudul Statelor Unite, unde locuieşte de peste o lună, scrie AFP, potrivit agerpres.

„Am 67 de ani şi intenţionez să rămân activ în politica braziliană”, a promis el în faţa celor aproximativ 400 de partizani reuniţi la Orlando de Yes Brazil USA, o organizaţie conservatoare de brazilieni expatriaţi în Statele Unite.


Citeşte şi: GREVĂ masivă a profesorilor, funcţionarilor publici şi lucrătorilor feroviari din UK – Black News

Învins la ultimele alegeri prezidenţiale de Luiz Inacio Lula da Silva, Bolsonaro, care a părăsit Brazilia pe 30 decembrie, cu două zile înainte de învestirea adversarului său, continuă să pună sub semnul întrebării rezultatul scrutinului.

„Multă lume este încă zguduită de ceea ce s-a întâmplat la alegeri (…) Dar vom înfrunta acest moment şi, dacă vrea Dumnezeu, vom câştiga împreună”, a spus el, considerându-se „mai popular ca niciodată”.

La nouă zile după plecarea sa, mii de susţinători ai săi s-au dezlănţuit asupra capitalei Brasilia, vandalizând locuri ale puterii precum Palatul prezidenţial, Congresul şi Curtea Supremă.

„Regret ce au făcut unele persoane inconsecvente pe 8 ianuarie”, a spus din nou Jair Bolsonaro.

Această ieşire a fostului preşedinte a avut loc la două săptămâni după ce a fost inclus într-o anchetă de Curtea Supremă a Braziliei pentru a determina rolul său în asaltul de la Brasilia.

Un magistrat a citat drept probă în special o înregistrare video publicată pe reţelele de socializare în care Bolsonaro pune la îndoială rezultatul alegerilor.

Citeşte şi: Risc SPORIT de atac terorist la Istanbul! Consulatul german a fost ÎNCHIS! – Black News

Jair Bolsonaro s-a păstrat destul de discret de când a plecat la Orlando, unde locuieşte într-o casă a fostului luptător brazilian de arte marţiale José Aldo.

Luni, a cerut o viză suplimentară de şase luni pentru a rămâne în Statele Unite, potrivit avocatului său.