DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a fost spitalizat în noaptea de marţi spre miercuri din cauza unei crize persistente de sughiţ care durează de mai bine de zece zile, a anunţat serviciul său de comunicare, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Urmând recomandările echipei sale medicale, el a fost internat la spitalul Forţelor armate pentru a fi supus unor controale pentru identificarea cauzelor sughiţului”, a explicat Preşedinţia braziliană într-un comunicat. „Este bine, are o stare bună” şi „va rămâne sub observaţie între 24 şi 48 de ore, nu neapărat în spital”, se precizează în comunicat.


Citește și: George W. Bush CRITICĂ retragerea din Afganistan: ‘Este o greșeală!’

Jair Bolsonaro, în vârstă de 66 de ani, a evocat această problemă de peste o săptămână, după o operaţie pentru instalarea unui implant dentar.

„Am sughiţuri de cinci zile. Am mai trecut prin asta, poate din cauza medicamentelor pe care le iau, am sughiţuri 24 de ore pe zi”, a dezvăluit el joia trecută, cu prilejul transmisiunii sale săptămânale pe Facebook.

Citește și: 1.000 de oameni s-au infectat cu coronavirus la un festival de muzică din Utrecht

De la venirea sa la preşedinţie în 2019, Bolsonaro a suferit mai multe operaţii la abdomen din cauza sechelelor unui atentat cu armă albă căruia i-a căzut victimă în septembrie 2018, în timpul campaniei electorale.

În iulie 2020, el a fost atins de COVID-19, dar nu a avut decât simptome uşoare şi nu a necesitat spitalizare.