DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele brazilian, Jair Bolsonaro, a declarat sâmbătă că „graba” manifestată în jurul vaccinării populaţiei împotriva noului coronavirus nu este justificată, în condiţiile în care planul naţional de imunizare adoptat de guvernul său a devenit ţintă a numeroase critici, relatează AFP, potrivit agerpres.   

„Pandemia a ajuns la final. Cifrele o demonstrează. Avem în prezent o mică creştere, care înseamnă un mic salt”, a declarat preşedintele brazilian într-un interviu acordat fiului său, deputatul Eduardo Bolsonaro, difuzat pe YouTube.


Citește și : Magdalena Andersson, prima femeie în fruntea Comitetului Financiar şi Monetar al FMI

„Însă graba pentru vaccinare nu se justifică, pentru că este un amestec în viaţa oamenilor”, a spus Jair Bolsonaro.

Preşedintele de extremă-dreapta şi-a exprimat de multe ori îndoieli legate de vaccinuri, evocând posibilele efecte secundare, la fel cum de multe ori s-a opus măsurilor de izolare decretate de guvernele statelor braziliene, pe care le-a considerat nefaste pentru economie.

Brazilia este, după SUA, a doua ţară cea mai afectată din lume de pandemia de coronavirus şi se confruntă din noiembrie cu o creştere a numărului de cazuri şi de decese.

Citește și : Pentru a stopa răspândirea COVID-19, femeile și bărbații din Panama vor face cumpărături în zile diferite

În ultimele 24 de ore, Brazilia a înregistrat 50.177 noi cazuri şi 706 de decese de COVID-19.

De la declanşarea pandemiei, ţara a înregistrat în total 7,2 milioane de cazuri şi 186.356 de decese asociate noului coronavirus, potrivit unui bilanţ au autorităţilor braziliene.