DISTRIBUIȚI
afp

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro şi-a exprimat miercuri dorinţa ca omologul său american Donald Trump să fie reales la preşedinţia SUA, informează AFP, potrivit agerpres.

„Ştiţi pe cine susţin eu, am fost foarte clar”, a declarat Jair Bolsonaro pentru simpatizanţi ai săi în faţa palatului prezidenţial din capitala Brasilia. „Am o bună relaţie cu Trump. Sper că el va fi reales”, a spus el.


Citește și : Alegerile din SUA ar putea avea cei mai mulţi votanţi din ultimul secol

Şeful statului brazilian a respins orice amestec în treburile interne ale SUA. „Oricum, cine suntem noi pentru a ne amesteca? Şi cum aţi vrea voi să mă amestec? Economic? Militar? Printr-un atac cibernetic?”, a ţinut să glumească preşedintele brazilian.

Evocându-l pe Joe Biden, Jair Bolsonaro a adăugat: „Candidatul democrat a vorbit de două ori despre Amazonia. Aceasta vă doriţi pentru Brazilia? Asta este ceea ce eu numesc ingerinţă”.

Joe Biden a ameninţat Brazilia cu sancţiuni economice din cauza despăduririlor din Amazonia, în cazul în care va fi ales. Bolsonaro a calificat drept „dezastruoase” aceste afirmaţii care, potrivit lui, ameninţă „relaţiile cordiale” dintre cele două ţări.

Citește și : PRIMA ţară din Africa care vrea să-şi deschidă ambasadă la Ierusalim

În urmă cu două săptămâni, Jair Bolsonaro, care a aliniat diplomaţia braziliană la Washington într-un mod inedit pentru Brazilia, şi-a exprimat deja dorinţa pentru realegerea lui Donald Trump, pe care declară că îl admiră enorm.

„Dacă Dumnezeu o va dori, sper să pot fi prezent la învestirea preşedintelui SUA reales în curând. Nu trebuie să mă ascund, asta vine din inimă”, a declarat liderul brazilian de extremă dreapta.