DISTRIBUIȚI
Operation World

Guvernul bolivian a anunţat vineri că şi-a suspendat relaţiile diplomatice cu Cuba, după declaraţii ale şefului diplomaţiei cubaneze cu privire la preşedinta interimară Jeanine Anez, considerate „inadmisibile” de La Paz, informează AFP şi Reuters, scrie agerpres.

„Ministerul Afacerilor Externe (al Boliviei) anunţă că a luat decizia de a suspenda relaţiile diplomatice cu Republica Cuba începând de astăzi”, a anunţat ministrul bolivian al afacerilor externe, Yerko Nunez.


Citește și : Erdogan: Comunitatea internațională nu ar trebui să repete în Libia greșelile din Siria

Omologul său cubanez, Bruno Rodroguez, a calificat-o pe Anez, preşedinta interimară a Boliviei începând din 12 noiembrie, drept „pucistă autoproclamată”.

La 10 noiembrie, Evo Morales a demisionat sub presiunea forţelor armate după victoria sa pentru al patrulea mandat din primul tur al alegerilor prezidenţiale de la 20 octombrie, un scrutin afectat de nereguli, potrivit Organizaţiei Statelor Americane (OSA).

Citește și : Joao Vale de Almeida, primul ambasador al UE în Regatul Unit după Brexit

Jeanine Anez, o senatoare de dreapta, s-a proclamat preşedinte interimar, fiind al doilea vicepreşedinte al Senatului. Ocupanţii funcţiilor superioare acesteia prevăzuţi de Constituţie pentru a-l înlocui pe preşedinte îşi înaintaseră şi ei demisiile.

Alegerile generale din Bolivia sunt prevăzute la 3 mai. În eventualitatea turului al doilea, scrutinul va avea loc la 14 iunie.