DISTRIBUIȚI
WRAL.com

Autorităţile boliviene au afirmat miercuri că explozia care a ucis în seara zilei precedente patru persoane la Oruro (sud) a fost „un atentat criminal” care ar putea avea legătură cu o altă explozie soldată, sâmbătă, în acelaşi oraş, cu opt morţi, relatează AFP.

„Suntem siguri că este vorba despre un atentat criminal”, a declarat guvernatorul regiunii, Victor Hugo Vasquez, fără să ofere detalii despre posibilii autori, conform agerpres.


În explozia care a ucis patru persoane şi a rănit alte nouă au fost utilizate „peste trei kilograme de dinamită”, a precizat comandantul general al poliţiei, Faustino Mendoza.

Citește și : Serbia doreşte să devină membră a Uniunii Europene până în 2025

Sâmbătă, o altă explozie, în cursul carnavalului din oraş, a provocat moartea a opt persoane şi rănirea altor 51. Ministrul bolivian de interne, Carlos Romero, a adus în discuţie ipoteza exploziei unui recipient cu gaz al unui vehicul cu mâncare stradală în apropiere de carnavalul din Oruro.

În prezent, „nu excludem posibilitatea ca aceste două explozii să constituie două evenimente coordonate”, a declarat ministrul apărării, Javier Zabaleta.

La rândul său, preşedintele Boliviei, Evo Morales, şi-a exprimat îndoiala în legătură cu cauzele exploziei de sâmbătă. „Cum este posibil ca explozia unei butelii să ucidă opt persoane? Este foarte grav ce se întâmplă”, a subliniat şeful statului.

El a cerut „o anchetă rapidă şi completă până la identificarea cauzelor” acestei tragedii.

Cele două explozii au avut loc la câteva străzi distanţă în oraşul Oruro, celebru pentru carnavalul său, cel mai mare festival folcloric şi religios din ţară care atrage anual 400.000 de participanţi.

Miercuri, armata patrula pe străzile acestei localităţi cu o jumătate de milion de locuitori, mai scrie AFP.