DISTRIBUIȚI
bbc

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a ordonat duminică o revizuire urgentă a politicii în materie de condamnare a infractorilor periculoşi, intenţionând să menţină subiectul legii şi ordinii printre priorităţile sale politice, după ce a promis încă 10.000 de locuri în închisori şi suplimentarea cu 20.000 a numărului de poliţişti, transmite luni Reuters, potrivit agerpres.

Axarea politicii sale pe combaterea infracţionalităţii şi pe alte probleme interne înainte de data prevăzută pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană, 31 octombrie, a alimentat speculaţiile potrivit cărora Johnson intenţionează să convoace alegeri parlamentare anticipate.


Citește și: Australia bagă sute de milioane de dolari în forțele speciale

Potrivit biroului premierului, analiza va viza modul în care pedepsele acordate autorilor infracţiunilor cu violenţă şi sexuale reflectă gravitatea faptelor comise.

Johnson, care a înlocuit-o pe Theresa May luna trecută, a subliniat că, pentru a se asigura încrederea în sistem, este necesar ca pedeapsa să fie pe măsura infracţiunii.

‘Am văzut toţi exemple de violatori şi criminali eliberaţi prea devreme sau persoane care au comis din nou infracţiuni imediat ce au fost puşi în libertate’, a afirmat premierul Johnson într-un comunicat.

‘Acest lucru ia sfârşit acum. Vrem să fie prinşi, încarceraţi, pedepsiţi şi reabilitaţi în mod corespunzător’, a adăugat el.

Boris Johnson se va întâlni luni cu responsabili de rang înalt din serviciile de poliţie şi de probaţiune pentru a discuta despre planul său.

Citește și: Jihadiștii amenință pe toată lumea în Siria. Primii luați în colimator sunt kurzii și forțele susținute de SUA

Duminică, el a anunţat că vor fi create încă 10.000 de locuri în închisori, cu un cost total de 2,5 miliarde de lire sterline (3 miliarde de dolari SUA), şi că poliţia va primi puteri suplimentare de a opri şi percheziţiona persoane.

Boris Johnson a declarat în mod repetat că Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană la sfârşitul lunii octombrie, cu sau fără un acord de ‘divorţ’.