DISTRIBUIȚI
Reuters

Premierul britanic Boris Johnson a declarat vineri că este foarte probabil ca negocierile comerciale cu Uniunea Europeană să se prăbuşească şi ca Regatul Unit să părăsească blocul comunitar la sfârşitul anului fără un acord, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„Trebuie să vă spun că, aşa cum văd lucrurile acum, pare extrem de probabil că va trebui să găsim o soluţie despre care cred că va fi minunată pentru Regatul Unit. Vom putea să facem fix ce dorim din ianuarie. Evident, va fi diferit de ceea ce ne-am propus să obţinem”, a afirmat el în faţa presei.


Citește și: Germania începe DEPORTĂRILE în Siria

„Dar nu am nicio îndoială că această ţară poate fi pregătită şi va ieşi în termenii Organizaţiei Mondiale a Comerţului”, a adăugat Johnson.

El a precizat că negocierile s-au blocat la domeniul pescuitului şi la clauza care ar menţine Marea Britanie legată de regulile UE.

„Suntem mereu optimişti şi, după cum ştiţi, negocierile continuă. Echipa noastră este în continuare la Bruxelles”, a mai afirmat premierul britanic.

Citește și: Ministrul de interne albanez și-a dat DEMISIA

„Dacă va exista o ofertă bună, o schimbare mare în poziţia lor, atunci trebuie să spun că mai nevoie să o şi văd”, a completat el.

Anterior vineri, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a transmis la rândul său liderilor statelor membre ale Uniunii Europene, reuniţi la Bruxelles, că probabilitatea unui acord asupra viitoarelor relaţii comerciale cu Regatul Unit este foarte mică.