DISTRIBUIȚI
Daily Express

Premierul britanic Boris Johnson a declarat marți că nu este de acord cu decizia luată de Curtea Supremă a Marii Britanii privind prorogarea Parlamentului de la Londra, relatează site-ul postului CNN, potrivit mediafax.

„Nu sunt de acord cu decizia luată de Curtea Supremă. Am respectat procedura juridică și consider că nu aceasta este decizia corectă”, a declarat Boris Johnson.


Citește și: CUTREMUR puternic în Puerto Rico

„Lucrul cel mai important este că vom avea grijă ca Brexit să aibă loc la data de 31 octombrie. Reclamanții din acest caz sunt determinați să ne împiedice”, a adăugat premierul britanic.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, l-a îndemnat marți pe premierul britanic Boris Johnson să demisioneze, după ce Curtea Supremă a Marii Britanii a decis că suspendarea Parlamentului de la Londra este nelegală, informează cotidianul The Guardian.

„Curtea Supremă și-a anunțat decizia. Și arată că premierul a acționat greșit prin oprirea Parlamentului”, a afirmat liderul laburist.

„Demonstrează sfidarea democrației și un abuz de putere din partea sa”, a adăugat Corbyn.

„Și îl invit pe Boris Johnson (…) să-și reconsidere poziția. Și să devină premierul care a avut cel mai scurt mandat”, a afirmat liderul opoziției.

Citește și: Două rachete au căzut la doi pași de ambasada SUA din Bagdad

„Așa că, respectă legea, elimină posibilitatea unui (Brexit) fără acord, și convoacă un scrutin pentru alegerea unui Guvern care respectă democrația, care respectă statul de drept și aduce puterea înapoi poporului, nu o uzurpă așa cum a făcut Boris Johnson,” a mai declarat politicianul.

Curtea Supremă a Marii Britanii a anunțat marți că decizia premierului Boris Johnson de prorogare a Parlamentului de la Londra este ilegală, o hotărâre ce reprezintă o înfrângere pentru liderul britanic și oferă mai multe șanse parlamentarilor de a obstrucționa planurile premierului privind Brexit.