DISTRIBUIȚI
Sky News

Premierul Boris Johnson a blocat un plan ce viza invitarea prim-ministrului scoţian Nicola Sturgeon la şedinţele cabinetului de miniştri britanic, a relatat marţi ziarul Financial Times, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Propunerea a fost făcută de către ministrul de stat în guvernul britanic, Michael Gove, considerat numărul doi al cabinetului premierului Boris Johnson, ca o modalitate de a stăvili sprijinul crescând al societăţii din Scoţia în favoarea independenţei, oferindu-i liderei Partidului Naţional Scoţian (SNP) – cel mai mare partid politic din Scoţia – o participare directă la reuniunile politice care au impact asupra întregii Marii Britanii, a relatat FT.


Citește și: Se îngroașă gluma în Belarus (VIDEO)! Un protestatar a fost UCIS de un dispozitiv exploziv!

‘Lui Johnson nu îi place ideea ca Sturgeon să fie considerată ca fiind la acelaşi nivel politic ca el’, a declarat o sursă, citată de publicaţia britanică.

În Scoţia, 54% dintre locuitori se pronunţă în prezent în favoarea independenţei, conform unui recent sondaj, motivat şi de percepţia că guvernul semiautonom al Scoţiei a gestionat epidemia de COVID-19 mult mai bine decât guvernul Regatului Unit.

Citește și: LOCKDOWN la Casa Albă: Trump a ieșit brusc din conferința de presă!

La sfârşitul lunii iulie, Johnson a efectuat o vizită în Scoţia, într-o încercare de a îndepărta riscul unui nou referendum asupra independenţei, pe fondul tensiunilor crescânde între Londra şi Edinburgh.

Guvernul de la Edinburgh, favorabil independenţei Scoţiei, potrivit Reuters – o opţiune susţinută de acum de o majoritate restrânsă a populaţiei, conform unor sondaje de opinie – refuză să părăsească Uniunea Europeană şi îl acuză pe Boris Johnson că a gestionat nesatisfăcător criza sanitară.