DISTRIBUIȚI
bbc

Premierul britanic Boris Johnson i-a ameninţat cu excluderea din partid pe deputaţii conservatori care se opun planurilor sale pentru Brexit, afirmă o sursă din grupul parlamentar, citată de Reuters, potrivit agerpres.

Editorul politic Laura Kuenssberg de la BBC este de părere că Johnson ar putea convoca în câteva zile alegeri anticipate.


Citește și: Dorian a lovit cu o forță catastrofală Bamahas! NICIODATĂ nu s-a mai întâmplat așa ceva – VIDEO

Prim-ministrul intenţionează să retragă Regatul Unit din Uniunea Europeană pe 31 octombrie, cu sau fără un acord. Rebelii conservatori discută cu opoziţia posibilitatea de a bloca pe cale legislativă un Brexit fără acord.

Liderii grupului parlamentar al Partidului Conservator au avertizat luni că voturile împotriva guvernului ar putea transfera Partidului Laburist, de opoziţie, controlul asupra guvernului. O sursă din conducerea grupului a susţinut că „orice parlamentar conservator care face asta va fi exclus din partid şi nu va fi candidat conservator la alegeri”.

Citește și: Clădire prăbușită ‘ca un castel de cărți’! 15 oameni au murit!

Kuenssberg este de părere că „un prim-ministru gata să renunţe la minuscula majoritate de lucru pare un prim-ministru gata să convoace alegeri, dacă va fi nevoie”.