DISTRIBUIȚI
ABC News

Prim-ministrul britanic Boris Johnson i-a telefonat preşedintelui american Donald Trump pentru a-i cere să renunţe la taxele vamale pentru mai multe bunuri, printre care şi whisky-ul scoţian, a declarat marţi o purtătoare de cuvânt a Downing Street, relatează Reuters, potrivit agerpres.

De asemenea, Johnson i-a cerut lui Trump să nu impună tarife asupra exporturilor de maşini, a mai precizat sursa citată.


Vezi și : Un politician pro-Beijing a fost atacat cu cuțitul în Hong Kong – VIDEO

Un comunicat al Casei Albe despre convorbirea telefonică a celor doi lideri nu face nicio referire la chestiuni comerciale.

„Cei doi lideri şi-au reafirmat din nou angajamentul de a întări relaţia specială prin intermediul unui acord comercial robust odată ce Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană”, a menţionat Casa Albă.

„Preşedintele a subliniat şi necesitatea ca aliaţii NATO să-şi finanţeze solid apărarea”, a mai precizat administraţia americană.

Citește și: Armata SUA va folosi inteligenţa artificială ‘în mod legal și etic’

Luna trecută, SUA au introdus taxe vamale de 25% pentru whisky-ul scoţian şi alte produse europene, în replică la subvenţiile acordate de UE pentru fabricanţii de avioane.

Într-o decizie separată, administraţia Trump a ameninţat că va impune taxe vamale de 25% asupra vehiculelor europene şi a pieselor auto. Washingtonul urmează să decidă dacă va aplica aceste tarife până la 14 noiembrie. Aplicarea tarifelor a fost deja amânată o dată cu şase luni, iar experţii în domeniu susţin că acest lucru s-ar putea întâmpla din nou.