DISTRIBUIȚI
AFP

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat luni că „al treilea val” de infecţii cu noul coronavirus care se deplasează în prezent prin Europa s-ar putea îndrepta spre Regatul Unit, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„Experienţa anterioară ne-a învăţat că atunci când prietenii noştri sunt loviţi de un val, acesta va ajunge, mă tem, şi pe ţărmurile noastre, şi mă aştept să-i simţim efectele la un moment dat”, a declarat Johnson presei.


Citeşte şi: Iordania va permite tranzitul armatei americane după bunul plac

Întrebat în legătură cu riscul pe care îl presupun pentru programul de vaccinare britanic ameninţările Uniunii Europene de a bloca exporturile de vaccin către Marea Britanie, Boris Johnson a apreciat că nu se va întâmpla acest lucru.

„Am încredere în urma discuţiilor pe care le-am purtat cu partenerii din UE în ultimele luni, nu vor blocaje, cred că este foarte important”, a spus premierul britanic.

Citeşte şi: Nikol Paşinian numeşte un nou şef de Stat Major în Armenia

El a subliniat că Marea Britanie va continua programul de vaccinare şi a confirmat totodată că planul de relaxare a restricţiilor va merge înainte, în conformitate cu „foaia de parcurs”.