DISTRIBUIȚI
Daily Express

Noul premier britanic Boris Johnson a început restructurarea guvernului britanic. Ministrul Afacerilor Greg Clark şi ministrul Comerţului Internaţional Liam Fox au fost concediaţi în timp ce ministrul Transporturilor Chris Grayling, cel al Administraţiei Locale James Brokenshire şi ministrul Educaţiei Damian Hinds au demisionat, informează The Guardian, potrivit news.ro .

Hinds şi-a anunţat demisia pe Twitter. El era un susţinător al rămânerii Marii Britanii în UE.


Liam Fox, ministrul Comerţului Internaţional, a fost concediat şi şi-a anunţat plecarea pe Twitter: „Din păcate, voi părăsi guvernul … Departamentul de Comerţ, care este unul la nivel internaţional, pune Marea Britanie într-o poziţie foarte bună pentru a ajunge la o relaţie nouă comercială şi după ieşirea din EU pentru a crea o Marea Britanie cu adevărat globală”.

Citește și : Boris Johnson, desemnat OFICIAL prim-ministru al Regatului Unit

Greg Clark, ministrul Afacerilor, a fost de asemenea concediat. El a votat pentru rămânerea în UE a Marii Britanii şi se opune ferm unui Brexit fără acord. El l-a susţinut pe Jeremy Hunt în cursa internă a Partidului Conservator.

Ministrul Administraţiei Locale, James Brokenshire, a scris pe Twitter: „A fost un privilegiu enorm să vă servesc, însă sunt nerăbdător să fiu eliberat de responsabilitatea colectivă şi să mă concentrez pe probleme importante pentru mine şi votanţii mei”.