DISTRIBUIȚI
RT/Reuters

Starea premierului britanic Boris Johnson nu s-a modificat, au indicat marţi două surse apropiate şefului guvernului, internat luni în spital şi transferat în cursul după-amiezii la terapie intensivă în urma agravării simptomelor de COVID-19, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Boris Johnson, care a continuat să prezinte simptome persistente de COVID-19 după zece zile de când a fost testat pozitiv la noul coronavirus, a primit oxigen luni şi a fost transferat la secţia de terapie intensivă a unui spital din centrul Londrei.


Citește și : Coronavirus în Marea Britanie: 439 de noi decese în 24 de ore

Biroul premierului a precizat că este vorba despre ”măsură de precauţie pentru cazul în care ar necesita ventilaţie’ mecanică.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a devenit pe 27 martie primul lider al unei mari puteri care a anunţat că este pozitiv la coronavirus. El a intrat în izolare într-un apartament al reşedinţei oficiale din Downing Street, iar vineri a anunţat că are în continuare febră. Duminică, Downing Street a comunicat că, ‘la recomandarea medicului său, prim-ministrul a fost internat în această seară pentru teste’.

Citește și : Bilanţul epidemiei de coronavirus în Italia