DISTRIBUIȚI
bgonair.bg

Premierul bulgar Boiko Borisov, a cărui ţară asigură în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, a pledat luni, la Londra, pentru aderarea ţărilor din Balcani la UE, pe care le-a calificat drept ‘elevi excelenţi’, transmite AFP.

”Noi toţi am încercat să demonstrăm că putem fi elevi excelenţi care garantează statul de drept, concurenţa şi dezvoltarea economică şi că merităm să facem parte din UE”, a afirmat Borisov, referindu-se la Macedonia, Serbia, Albania, Muntenegru, Bosnia şi Kosovo, conform agerpres.


El s-a exprimat la Londra alături de alţi şefi de guvern din regiunea Balcanilor în cadrul unei conferinţe organizate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) cu privire la investiţiile Occidentului în Balcani.

Citește și : Germania : Comandantul poliţiei din Berlin a fost destituit din cauza unor erori şi scandaluri

Aceste declaraţii survin pe fondul turneului în Balcani început duminică de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ocazie cu care şeful executivului comunitar se va întâlni cu liderii celor şase ţări balcanice aspirante la integrarea în UE.

”Balcanii Occidentali sunt ţări prietene, aliate, şi parteneri care au o perspectivă europeană”, a declarat Juncker duminică, la Tirana, fără însă a avansa o dată a viitoarei extinderi a forului comunitar.