DISTRIBUIȚI

Boeing a numit miercuri un nou consilier juridic al directorului general Dennis Muilenburg şi al consiliului de administraţie, în contextul celei mai grave crize traversată de companie în ultimii ani după prăbuşirea a două avioane 737 MAX într-un interval de numai cinci luni, în Indonezia şi Etiopia, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Accidentul care a avut loc în Etiopia în martie şi cel din Indonezia, produs în octombrie 2018, au dus la consemnarea la sol, la nivel global, a celui mai bine vândut avion al Boeing, precum şi la procese, investigaţii şi îngrijorări privind siguranţa oferită de 737 MAX.


Citește și: Venezuela dă în clocot! Guaido îndeamnă la grevă generală, Maduro anunță pedepsirea trădătorilor

Compania l-a numit pe Michael Luttig, care era consilier general al Boeing de la venirea sa în companie, în 2006, în funcţia de consilier senior pentru Muilenburg şi consiliul de administraţie.

Luttig, care se află deseori între cei mai bine plătiţi consilieri generali ai companiilor listate la bursă, va coordona apărarea legală a Boeing în cazurile avioanelor prăbuşite, unul al companiei Lion Air şi altul al Ethiopian Airlines.

Boeing a mai anunţat că Brett Gerry, care este preşedinte al Boeing Japan din 2016, va deveni consilier general în locul lui Luttig.

Citește și: Profesorii din Florida vor intra înarmați în clase

Ambele numiri intră imediat în vigoare.

Cei doi consilieri vor avea un rol esenţial în campania Boeing de a recâştiga încrederea clienţilor, a pasagerilor şi a autorităţilor de reglementare.

Muilenburg a rezistat apelurilor de separare a funcţiilor de preşedinte, preşedinte al consiliului de administraţie şi de director general, la adunarea anuală a acţionarilor care a avut loc luni.