DISTRIBUIȚI
wikipedia

Miliardarul american Mike Bloomberg va transfera 18 milioane de dolari din suma alocată campaniei sale către Comitetul Naţional Democrat (DNC) şi câteva birouri din teritoriu, a anunţat vineri echipa sa, transmite Reuters, scrie agerpres.

Bloomberg, fost primar al New York-ului, a pus capăt candidaturii sale la începutul acestei luni, după slaba performanţă electorală din ‘Super Tuesday’, şi şi-a anunţat sprijinul pentru fostul vicepreşedinte Joe Biden, actual favorit, rămas în cursă doar cu senatorul Bernie Sanders.


Citește și : Guvernatorul Lombardiei cere intervenția armatei

Bloomberg a spus că, dacă nu va reuşi să devină candidatul democraţilor la Casa Albă, va face tot ce-i stă puteri pentru a se asigura că un democrat îi va lua locul actualului preşedinte republican Donald Trump.

‘Deşi campania noastră s-a încheiat, obiectivul numărul unu al lui Mike în acest an rămâne înfrângerea lui Trump şi ajutarea democraţilor să câştige în noiembrie’, a precizat echipa sa într-un comunicat.

Potrivit echipei lui Bloomberg, campania mediatică fulger în care acesta a investit 275 milioane de dolari nu a inclus niciun mesaj negativ împotriva foştilor contracandidaţi democraţi.

Citește și : 60% din populația Africii de Sud ar putea fi infectată cu SARS-CoV-2

Deşi miliardarul intenţiona crearea unei entităţi independente prin care să-l sprijine pe cel care va primi învestitura democrată, în cele din urmă a decis că a fi ‘uniţi în strategie şi punere în executare’ cu DNC şi filialele acestuia pare o utilizare mai bună a resurselor, potrivit unei note trimise de echipa sa către Comitetul Naţional.

Acesta, la rândul său, a declarat prin preşedintele Tom Perez că fondurile puse la dispoziţie de Bloomberg le vor permite democraţilor să angajeze sute de organizatori în statele cheie pentru alegerea viitorului preşedinte.