DISTRIBUIȚI
deschide.md

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), care formează Blocul ACUM, au ajuns la un consens în privinţa candidaturii la funcţia de primar al Chişinăului, informează agenţia de presă Infotag, scrie agerpres.

Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele PAS, deputatul Mihai Popşoi, care a dezvăluit că este vorba despre actualul ministru de Interne, Andrei Năstase.


Citește și : Merkel exclude noi negocieri cu Londra privind acordul Brexit

‘Nu cred că va fi o surpriză candidatura blocului ACUM la alegerile localele. Între PAS şi PPDA există un consens la acest capitol. Am convenit asupra candidatului, iar un anunţ oficial îl vom face în viitorul apropiat’, a declarat Popşoi, citat de Infotag.

Mihai Popşoi a amintit că, anul trecut, Andrei Năstase a câştigat alegerile locale din Chişinău, dar ‘a fost nedreptăţit de fosta guvernare’.

‘Ceea ce s-a întâmplat anul trecut a fost ruşinos. Gestul fostei guvernări a fost condamnat nu doar de cetăţenii Republicii Moldova, ci şi de partenerii de dezvoltare. Andrei Năstase va candida la funcţia de primar al Chişinăului, având tot sprijinul din partea blocului ACUM’, a adăugat deputatul PAS.

El şi-a exprimat speranţa că participarea la alegerile locale a lui Andrei Năstase şi a lui Ion Ceban, din partea socialiştilor, nu va duce la dezbinarea majorităţii parlamentare formate din Blocul ACUM şi Partidului Socialiştilor (PSRM), conform Ziarului Naţional din Chişinău.

Citește și : Londra nu va mai trimite reprezentanţi la majoritatea reuniunilor UE după 1 septembrie, pentru a se concentra pe Brexit

‘Trebuie să semnăm un pact de neagresiune între PSRM şi ACUM. Fiecare candidat trebuie să se axeze pe problemele Chişinăului şi nu pe politică şi geopolitică’, a mai spus Mihai Popşoi, în contextul care alegerile locale în Republica Moldova au fost stabilite pentru 20 octombrie 2019.