DISTRIBUIȚI

Secretarul de Stat american Antony Blinken dă asigurări că aliaţii şi partenerii SUA sunt uniţi şi pregătiţi să reacţioneze în cazul în care Rusia atacă Ucraina. El a spus că SUA nu intenționează să impună sancțiuni preventive împotriva Rusiei, informează mediafax.

„Decizia Belarusului şi Rusiei de a continua exerciţiile militare provoacă îngrijorare. Planurile de întâlnire cu Lavrov rămân în vigoare. Statele Unite vor face totul pentru a preveni escaladarea conflictului în jurul Ucrainei, eforturile diplomatice vor continua <până când tancurile şi avioanele vor începe să se mişte>”, a declarat Blinken.


Citește și: Boris Johnson: Toate datele arată că Rusia plănuieşte ‘cel mai mare război din Europa de după 1945’

`Încercăm să împiedicăm agresiunea din partea Rusiei, în timp ce o încurajăm să aleagă calea diplomaţiei. Rămânem solidari cu Ucraina”, a scris Blinken pe contul său de Twitter.

Statele Unite nu intenţionează să impună sancţiuni preventive împotriva Rusiei, a mai spus secretarul de stat american.

Ministrul Apărării din Belarus, Victor Jrenin, a anunţat că ţara sa şi Federaţia Rusă au decis să prelungească exercițiile comune.

Decizia de prelungire a fost luată din cauza creşterii activităţii militare în apropierea graniţelor Rusiei şi Belarusului şi a escaladării situaţiei în regiunea Donbass din estul Ucrainei, a precizat ministerul din Belarus într-o declaraţie, potrivit Reuters.

Citește și: Stoltenberg reiterează sprijinul NATO pentru Ucraina în faţa unei agresiuni din partea Rusiei

Manevrele comune din Belarus au început acum 10 zile şi implică participarea a 30 de mii de soldaţi din Rusia, alături de întreaga armată din Belarus.