DISTRIBUIȚI
U.S. Secretary of State Antony Blinken speaks during a Senate Foreign Relations Committee hearing on the Fiscal Year 2023 Budget at the U.S. Capitol in Washington, U.S., April 26, 2022. Bonnie Cash/Pool via REUTERS

SUA intenţionează să continue să susţină „drepturile la sănătatea reproductivă” în întreaga lume, în ciuda hotărârii de referinţă a Curţii Supreme de revocare a acestui drept în Statele Unite, a declarat, vineri, secretarul de stat, Antony Blinken , scrie news.ro .  

Departamentul de Stat „va rămâne pe deplin angajat să faciliteze accesul la serviciile de sănătate reproductivă şi să favorizeze drepturile la sănătatea reproducerii în întreaga lume”, a declarat secretarul de stat într-un comunicat.


Citește și : Există dovezi de transmitere locală a variolei maimuței (CDC)

Conform AFP, Blinken a mai dat asigurări că serviciile sale vor face tot posibilul pentru ca toţi angajaţii Departamentului de Stat să poată avea acces la sănătate reproductivă, „oriunde ar locui”.

„Nu ne vom clinti de la acest angajament”, a adăugat el.

Curtea Supremă a SUA a luat vineri decizia semnificativă de a anula hotărârea de referinţă din 1973 care a recunoscut dreptul constituţional al femeii la avort şi l-a legalizat la nivel naţional, oferind o victorie importantă republicanilor şi conservatorilor religioşi care doresc să limiteze sau să interzică şi, în unele state să incrimineze, procedura.

Este aşteptat ca multe state să restricţioneze sau să interzică în continuare avorturile în urma deciziei, ceea ce va face dificilă întreruperea sarcinii pentru angajate, cu excepţia cazului în care călătoresc în state în care procedura este permisă.

Citește și : Ministrul spaniol al Apărării avertizează că Rusia ar putea să lanseze atacuri cibernetice în timpul summitului NATO