DISTRIBUIȚI

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba şi secretarul de stat al SUA, Antony Blinken au avut marţi o conversaţie telefonică în care au discutat despre o posibilă suplimentare a ajutorului militar acordat Kievului de către Washington şi despre impunerea de noi sancţiuni care să vizeze Rusia, transmite miercuri EFE, potrivit agerpres.

După cum a informat miercuri cotidianul The Kyiv Independent, cei doi înalţi diplomaţi au discutat telefonic chiar în ziua în care preşedintele american Joe Biden a pronunţat discursul privind Starea Uniunii, în care a abordat şi situaţia din Ucraina.


Citeşte şi: Incendiu de proporţii în portul Iskenderun din Turcia – VIDEO – Black News

În afara suplimentării ajutorului militar şi a impunerii de noi sancţiuni Rusiei, Kuleba a explicat că a mai discutat cu omologul său american şi despre ”pregătirile unor evenimente importante” pe măsură ce „invazia la scară largă a Rusiei se apropie de pragul de un an” de la declanşarea sa, la 24 februarie 2022.

„Rusia comite o eroare gravă dacă se gândeşte că cineva se va plictisi să lupte împotriva răului pe care (Moscova) îl aduce (cu sine)”, a declarat Kuleba, citat de cotidianul ucrainean menţionat.

Războiul din Ucraina a fost unul dintre subiectele centrale ale discursului lui Biden, preşedintele american apreciind că acest conflict evocă imagini ale ”morţii şi distrugerii” pe care Europa le-a suferit în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

În timpul discursului său în faţa camerelor reunite ale Congresului SUA, Biden s-a adresat ambasadoarei Ucrainei la Washington, Oksana Markarova, invitată din nou să asiste la discurs, alături de Prima Doamnă a SUA, Jill Biden.

Citeşte şi: Moscova cere ambasadei americane să NU se amestece în afacerile interne ale Rusiei – Black News

Joe Biden i-a transmis Oksanei Markarova că SUA sunt ”unite” în sprijinul lor către ţara invadată de către Rusia.

”Vom fi alături de dumneavoastră atât timp cât este necesar”, a insistat Biden.