DISTRIBUIȚI

Bisericile recunoscute din Germania se vor confrunta în următorii ani cu un deficit de mii de pastori, potrivit unor relatări ale media, informează sâmbătă agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Comitetul central al catolicilor germani (ZdK) estimează că aproximativ 7.000 din cele 13.5000 de posturi actuale de preoţi vor fi vacante până în 2030, a declarat preşedintele ZdK, Thomas Sternberg, pentru revista Focus.


Citește și : Zeci de mii de persoane evacuate, în urma unui incendiu de vegetaţie care devastează nordul Californiei

Potrivit lui Sternberg, în viitor, mireni din cadrul Bisericii vor trebui să intervină şi să preia sarcini care până acum erau rezervate preoţilor hirotoniţi.

Biserica evanghelică din Germania (EKD) – o federaţie de biserici regionale luterane, reformate (calviniste) şi protestante unite, şi de confesiuni din Germania – se confruntă cu probleme similare, potrivit relatărilor presei.

EKD estimează că numărul ministranţilor va scădea cu o treime, de la 21.000, în prezent, la 14.000 până în 2030, provocând o problemă de personal uriaşă, a declarat pentru Focus şeful Bisericii, Andreas Kahnt.

Citește și : Bilanţul victimelor surpării unor clădiri vechi la Marsilia creşte la opt morţi