DISTRIBUIȚI
e-communio

La răul provocat de distrugerea statuilor și a vitraliilor, se adaugă durerea profundă cauzată „de fanatismul grupurilor de persoane care nu doresc diversitatea și credința celuilalt”.  Prin aceste cuvinte descrie Mons. Giacinto-Boulos Marcuzzo, noul vicar patriarhal pentru Ierusalim și Palestina, atacul unor fanatici asupra Bisericii Sfântul Ștefan. Lăcașul de cult face parte dintr-un complex gestionat de călugării salezieni și cuprinde o mănăstire și un cimitir, relatează e-comunnio.

Vandalii au pătruns în biserică și au distrus crucile, statuia Fecioarei Maria, vitraliile și imaginile cu sfinți. Pagubele, continuă episcopul, nu sunt doar economice, ci se datorează „mesajului fanatic pe care îl are acest atac: o ideologie care nu acceptă credința, viziunea celuilalt”.


Și Adunarea Ordinarilor Catolici din Țara Sfântă a condamnat actul de profanare a Bisericii Sfântul Stefan. „Condamnăm acest act și toate actele criminale care s-au repetat de mai multe ori în ultimii ani”. De asemenea, poliția israeliană a anunțat deschiderea unei anchete.