DISTRIBUIȚI
Tennis365.com

Australia a respins cererea Bisericii ortodoxe sârbe locale ca un preot să îl poată vizita pe jucătorul de tenis sârb Novak Djokovic, cazat într-un hotel rezervat imigranţilor din Melbourne, cu prilejul Crăciunului pe stil vechi care se celebrează vineri, potrivit portalului rus de ştiri Sputnik, citat de EFE, scrie agerpres.   

În loc de această vizită neautorizată, biserica va oficia o slujbă în faţa hotelului imigranţilor, a informat Episcopia Ortodoxă sârbă.


Citește și : Amenzi usturătoare pentru italienii care nu respectă noile măsuri antiepidemice

Autorităţile australiene au explicat că nu se permite nimănui să intre în hotel ca urmare a măsurilor de restricţie impuse de pandemia de COVID-19.

„Este vorba de o încălcare gravă a drepturilor elementare ale omului şi facem apel autorităţilor responsabile să permită urgent accesul liber şi fără piedici celor care vor să aducă alinare religioasă şi emoţională persoanelor reţinute”, precizează Episcopia Ortodoxă sârbă într-un comunicat.

Citește și : ‘Oricare ar fi soluţia privind Ucraina, ea trebuie să nu ocolească Europa’

Autorităţile australiene au respins intrarea în ţară a lui Novak Djokovic – care nu s-a vaccinat anti-COVID-19 – pentru a participa la Australian Open pe motiv că nu dispune de viza necesară.

Australia respinge totodată acuzaţiile lansate de anturajul tenismanului, potrivit cărora acesta ar fi reţinut, subliniind că Djokovic poate părăsi ţara oricând doreşte.