DISTRIBUIȚI
Kyiv Cool

Un purtător de cuvânt al Conferinţei Episcopale din Polonia le-a cerut marţi credincioşilor să nu sărbătorească Halloween, considerat „un obicei păgân străin culturii noastre şi care promovează cultul morţii”, relatează EFE. 

Părintele Pawel Rytel-Andrianik a reamintit cuvintele papei Benedict al XVI-lea, potrivit căruia Halloween „împinge noile generaţii spre o mentalitate a magiei ezoterice şi constituie un atac la valorile spirituale sacre”.


El a reamintit că la 1 noiembrie se celebrează, potrivit tradiţiei catolice, ziua morţilor în care cei dragi sunt amintiţi în familie, fiind o zi de reculegere şi de speranţă a vieţii de după moarte.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Conferinţei Episcopale poloneze, sărbătoarea de Halloween presupune „o negare” a valorilor creştine fundamentale.

Mai multe parohii şi instituţii poloneze având legături cu Biserica Catolică au organizat marţi întâlniri religioase şi procesiuni, adresate mai ales tinerilor, ca alternativă la Halloween.

În ultimii ani, sărbătoarea de Halloween, importată din SUA, cu sculptarea de figuri în dovleac, realizarea de costume şi petreceri, a devenit tot mai populară în Polonia, în pofida opoziţiei Bisericii Catolice.