DISTRIBUIȚI
Rador

Biroul regional antiterorism al Naţiunilor Unite de la Budapesta îşi va asuma noi responsabilităţi, a anunţat ministrul ungar de externe Peter Szijjarto după o întâlnire la New York cu secretarul general adjunct Vladimir Voronkov, şef al Biroului antiterorism al ONU, informează joi MTI, potrivit agerpres.

Biroului de la Budapesta îi vor fi încredinţate „noi şi noi funcţii”, între care un program implementat în cooperare cu statele balcanice pentru combaterea finanţării terorismului, crearea unei academii antiterorism şi asigurarea de pregătire pentru menţinerea securităţii traficului aerian, a explicat Szijjarto pe pagina sa oficială de Facebook.


Citeşte şi: Pentru testarea Covid, nasul poate să nu fie întotdeauna cea mai bună soluţie – Black News

Ministrul de externe ungar a mai indicat că are prevăzută o întrevedere cu secretarul general al ONU Antonio Guterres, menţionând că, deşi nu se află pe aceeaşi poziţie cu acesta într-o serie de probleme, „există aspecte în legătură cu care avem o cooperare este apropiată”.

Citeşte şi: CIA: ‘Sindromul Havana’ nu este a priori imputabil unei puteri străine – Black News

Peter Szijjarto s-a pronunţat, în referire la recentele crize din planurile financiar, al migraţiei şi sănătăţii, pentru o cooperare politică „mult mai eficientă”, adăugând că „atunci când vine vorba de vieţi omeneşti disputele nu trebuie determinate de ideologii politice”. „Rolul ONU ar trebui să sporească”, a conchis ministrul de externe ungar.