DISTRIBUIȚI
Barron's

Laboratorul german BioNTech a anunţat luni că intenţionează să înfiinţeze în Singapore o fabrică de producţie a vaccinului său bazat pe ARN mesager, care să genereze câteva sute de milioane de doze de ser împotriva COVID-19, relatează AFP, potrivit agerpres.

BioNTech are în vedere „înfiinţarea unei instalaţii de producţie a vaccinului său ARN mesager complet integrată în Singapore”, astfel încât să poată „face faţă rapid posibilelor pericole ale pandemiei, dacă este necesar”, potrivit unui comunicat.


Citeşte şi: BOMBĂ într-un autobuz plin cu oameni! Cel puţin 11 persoane au murit – Black News

Compania cu sediul în Mainz, care s-a aliat cu grupul farmaceutic american Pfizer pentru dezvoltarea vaccinului anti-COVID-19, intenţionează, de asemenea, să-şi stabilească sediul social pentru Asia de Sud-Est în Singapore.

În aşteptarea obţinerii aprobării necesare, BioNTech se aşteaptă ca viitorul sit, cu o producţie de vaccinuri ARN mesager extrem de automatizată, să fie operaţional în 2023 şi să creeze până la 80 de locuri de muncă în Singapore.

Aceasta va fi prima fabrică pentru BioNTech din afara Europei, după cea de la Marburg, Germania.

Partenerul său Pfizer are un sit de producţie în Statele Unite şi un altul în Europa, la Puurs, în Belgia.

Citeşte şi: Protestele violente din Ierusalim AMÂNĂ o decizie-cheie în justiţie – Black News

Deschiderea unei sucursale BioNTech în Asia de Sud-Est reprezintă o nouă etapă în extinderea internaţională a companiei de biotehnologie după deschiderea unui sediu social american în Cambridge, Massachusetts.

BioNTech a declarat săptămâna trecută că ar putea produce până la 3 miliarde de doze în acest an şi peste 3 miliarde anul viitor.